Dagelijks archief: woensdag, 7 maart 2007

Koken is emotie, wokken is geweld

wokken.JPGWokken
Nodig:
rijst of mie
250 gram kipfilet
wortel, tomaat
groente
woksaus of boemboe

Bereiding:
Snijd de groente in kleine stukjes, snijd de kipfilet in stukjes. De wortel snij ik met de keukenmachine in dunne plakjes. De tomaat gebruik ik gewoon helemaal, in kleine stukjes. Kook de rijst of mie volgens de verpakking.
Doe wat olie in de wok. Eventueel een teentje knoflook mee bakken en/of een ui/sjalot en als je boemboe gebruikt, de boemboe. Dan de kipfilet rondom gaar bakken. De groente erbij. Als de groente bijna gaar is, als je woksaus gbruiktm, deze erbij doen. Als alles klaar is de rijst of mie er bij. Klaar!!!

De saus of boemboe… er zijn verschillende woksmaakmakers in de winkels. Lees goed wanneer deze in het gerecht moet.
De groente… er is van alles mogelijk. Sperciebonen, sugersnaps, peultjes, bloemkool, spruitjes, broccoli, witte kool, paprika. Eigenlijk net wat je lekker vind.

We maken dit gerecht vaak voor twee maal. Een keer vers en een keer voor in de vriezer. Dan doen we naast de wortel en tomaat er twee groenten in. En genoeg mie of rijst.

Eet smakelijk!