Dagelijks archief: dinsdag, 3 april 2007

Koken is emotie, wokken is geweld

jammie.JPGOmelet ala Kees

Benodigd:
teentje gehakte knoflook
1 fijn gesneden ui
bakje klein gesneden peultjes
1 fijn gesneden prei
bakje taugé
50 gram klein gesneden plakjes ham
5 eieren
klein beetje melk
kerriepoeder, peper, zout, ketjap, sambal, suiker
pakje remia zoetzure saus voor kip
groot blikje tomatenpuree

Bereiding:
Doe een scheutje olie in een hapjespan. Fruit daarin de knoflook, ui, prei en de peultjes. Als dit bijna klaar is voeg dan de taugé en de ham toe en bak ze kort. Klop de eieren los met de kerriepoeder, peper, zout, ketjap, sambal en een scheutje melk. Voeg dit in de pan bij de groenten en roer dit kort door. Zet het vuur laag en de deksel op de pan. Laat het rustig gaar worden. Maak ondertussen de saus: Doe het pakje zoetzure saus in de pan, voeg de tomatenpuree toe en verdun dit tot een saus met wat water. Breng dit aan de kook en maak het op smaak met flink wat ketjap. Naar smaak nog peper, zout, suiker en sambal toevoegen tot het zoetzuur smaakt. Lekker bij rijst.