Dagelijks archief: zaterdag, 27 december 2008

Cranberrysaus

Nodig:
250 gr. cranberry’s
1 dl sinasappelsap
3 tl tijm
1/2 pot vleesfond
2 dl rode port
1 el suiker
2 el maizena

Was de cranberry’s en laat ze uitlekken. Breng ze in de pan aan de kook samen met de sinasappelsap en tijm. Laat ze 10 minuten koken. Dan de cranberry’s door een zeef wrijven. Door deze puree de port, vleesfond en de suiker roeren. Laat dit nog 10 minuten koken. Meng de maizena met wat water en roer die door het mengsel zodat er een saus ontstaat.

Stoofperen

Nodig:
Stoofperen
Frambesso (vruchtenwijn)
Suiker
stokje kaneel

Als de stoofpeertjes geschild zijn, deze in de pan doen, samen met de Frambesso, suiker en het stokje kaneel. Breng het aan de kook en laat het 3 uur zachtjes doorkoken. Het stokje kaneel eruit halen. Eventueel het kookvocht mengen met maizena tot een lekkere saus.

Schuimpjes

Nodig:
2 eiwitten
75 gr suiker
zakje vanillesuiker
25 gr bruine basterdsuiker

Verwarm de oven voor op 125 graden. Meng de suiker door elkaar. Klop de eiwitten half stijf. Roer in kleine beetjes het suikermengsel erbij. Klop tot de suiker opgelost is en het mengsel goed stijf is. Doe het mengsel in een spuitzak. Spuit mooie rondjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Zet de schuimpjes in de oven en laat ze goed drogen in ongeveer 3 uur.