Jaja, wat ik beloof… dat probeer ik dan ook echt te doen.
Dus… de twee recepten die Tim gemaakt heeft, vorige week bij mijn schoonouders, heb ik er nu bij geschreven.
De foto van het beeld wat Tim gemaakt heeft, heb ik net voor jullie gemaakt!
IJzerdraad, krantenpapier en afplak-plakband zijn de ingrediƫnten. Dan schilderen, in dit geval met zilverkleur.
Leuk geworden, toch?!
Na een heerlijke avond bij Niet Schieten, hebben we vandaag een luie pyamadag. Lekker wat tuttelen, hangen en alleen maar dingen doen die je wilt, geen dingen die “moeten”.
Nog 8 weken naar school en dan zit het schooljaar er alweer op. Jemig, waar is de tijd gebleven?
Dagelijks archief: zondag, 15 mei 2011
Kiprepen met salsa
Voor: 2 volwassenen en 2 kinderen
Nodig:
4 kipfilets (totaal 400 gr)
2 eieren
zout, peper
100 gr brood (of paneermeel)
4 eetlepels parmezaanze geraspte kaas
30 gr boter en 2 eetlepels zonnebloemolie
salsa
2 tomaten
kwart komkommer
80 gr maiskorrels
koriander
Bereiding:
Snij de kip in lange repen. Klop met een vork de eieren, melk, zout en peper in een ondiepe kom. Maak van het brood kruim en meng het met de kaas. Wentel de kip door het eimengsel en dan door het broodmengsel. Bak de kip in 5-6 minuten in de koekenpan gaar en egaal bruin met boter en olie.
Salsa: Snij de komkommer en tomaat in kleine stukjes. Meng ze met de mais en de (verse) koriander in een mooie schaal.
WIj aten er wat rijst bij, maar brood of aardappelen kan ook.
Wentelteefjes met krentenbrood
Voor 1 volwassene en 1 kind
Nodig:
1 ei
1 eetlepel melk
2 sneetjes krentenbrood
15 gr boter en 1 eetlepel zonnebloemolie
basterdsuiker
kaneel
fruit
Bereiding:
Klop het ei met de melk door elkaar. Wentel het krentenbrood erdoor heen. Bak het in een koepepan in de boter met olie 2-3 minuten. op je bord wat basterdsuiker en kaneel erop strooien en wat vers fruit erbij eten.