Dagelijks archief: zaterdag, 15 maart 2014

Drop erop cakejes

drop
Drop erop
Voor 12 stuks:
150 gr boter
150 gr suiker
1 zakje vanille suiker
2 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels dropsiroop

Topping:
1 eiwit
2 eetlepels dropsiroop
250 gr poedersuiker
1 dl slagroom
30 gr poedersuiker
100 gr zachte dropjes

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Klop de boter luchtig en voeg suiker toe. Klop alles tot gladde crème en voeg dan een voor een de eieren toe. Spatel als laatste het bakmeel, het bakpoeder en de dropsiroop door het beslag.
Vul de cupcakevormpjes. In de oven in ongeveer 15 minuten gaar laten worden.

Topping:
Klop het eiwit los met de dropsiroop. Roer de poedersuiker er door tot er een dikke pasta ontstaat. Verdeel dit over de cakejes. Klop de slagroom met de suiker stijf. Schep wat op de cakejes en versier ze met de dropjes.
NB dropsiroop is bij drogist bij hoestdranken te vinden.

Kaneelspagetti cakejes

cakejes
Kaneelspagetti cakejes

Voor 12 stuks
50 gr boter
150 gr rietsuiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
150 gr zelfrijzend bakmeel
1 theelepel bakpoeder
1 theelepel kaneel
2 eetlepels melk

Topping:
1,25 dl crème fraishe
30 gr poedersuiker
1 eetlepel witte kandijsuiker
0,5 theelepel kaneel

Verwarm de oven voor op 190 graden.
Klop de boter luchtig en voeg dan de suiker toe. Klop alles tot een gladde crème. Voeg dan een voor een de eieren toe. Spatel als laatste het bakmeel, het bakpoeder, de kaneel en melk door het beslag.
Vul de vormpjes. In het midden van de oven in ongeveer 15 minuten gaar bakken.

Topping:
Roer de crème fraishe los met de poedersuiker. Schep dit mengsel in een kleine spuitzak en garneer de cakejes. Meng de kandijsuiker met kaneel en bestrooi de cakejes hier mee.