Beleef de Rith, nou dat deden wij, en hoe…. wauw wat hadden wij een fijne dag.
We begonnen bij een asperge en wijn boerderij. Wat uitleg over de verschillende druiven, het vermalen, persen, op gist zetten, dan mengen en eventueel de slecht gelukte in deze ouderwetse destilleermachine. Van de asperges zagen we niet veel, onder het zeil. Er werd niet geoogst op het moment dat wij er waren: het regende flink.
We reden door naar een ijsboerderij. Melkkoeien die alle ruimte binnen hadden om vrij te lopen. Raad eens hoeveel een koe van 7,5 jaar aan kg melk heeft gegeven in haar leven… En natuurlijk namen we het ambachtelijk gemaakte ijs, heerlijk!!
De volgende boerderij was vol verschillende soorten kersen. Prachtig om te zien, mooie verhalen erbij en natuurlijk namen we voor thuis een bakje mee.
De laatste boerderij, bekend om zijn aardbeien had nog veel meer leuks. Maar eerst natuurlijk zelf aardbeien plukken. De Lambada aardbei, niet geschikt voor de supermarkt maar wel heel lekker zacht en zoet kweken ze daar. Ook frambozen, blauwe bessen en verse groentes van het land. We namen verse broccoli, vleestomaatjes, frambozen en aardbeien mee. Er stond iemand met verse zelf gemaakte droge worst en na proeven wisten we het zeker: mmmm dus ook mee! Van de bijenhouders mocht Evaline nog een waskaars rollen. Ondertussen snoepte Kees van aardbeien met chocolade.
Tussen de buien door hebben we zo genoten van alle verhalen, mooie fruit en alle lekkers proeven. Een heerlijke dag.