Dagelijks archief: donderdag, 24 juli 2014

Avocado

avocado-1 avocado-4 avocado-5
Avocado deel 1…
Snij door de midden, haal de pit eruit.
4 tandenstokers of cocktailprikkers in het midden steken.
De zware kant naar beneden in het water hangen.
Dan wachten tot er wortels komen.

avocado-2 avocado-3
Avocado deel 2…
Natuurlijk ging het vruchtvlees niet verloren.
We maakten er een heerlijke lunch van!

Ingrediënten:
– 1 avocado
– 2 tomaten of wat meer cherrytomaatjes
– heksenkaas
– 6 sneetjes brood
– 2 eetlepels pijnboompitjes
– paar blaadjes sla
– 1 blokje gerookte kipfilet

Bereidingswijze:
Snijd het vruchtvlees in plakjes.
Was de tomaten en snijd in plakjes.
Rooster in een koekenpan de pijnboompitjes goudbruin.
Snij het blokje gerookte kipfilet in plakken.
Smeer het brood met de heksenkaas.
Beleg met sla, een aantal plakjes kipfilet en plakjes tomaat.
Leg op de kipfilet een paar plakjes avocado en wat pijnboompitjes.