Dagelijks archief: maandag, 13 april 2015

Klein geluk postertje

Created with Nokia Refocus WP_20150410_17_27_04_Pro 2 WP_20150412_22_20_38_Pro
Wat hadden we deze week veel wind en wat was ik blij met de foto van de kersenbloesem die ik vorige week zondag maakte: precies nog mooi. Nu intussen is het meeste van de bloesem als sneeuw naar beneden gedwarreld.
Kleine eendjes: wat blijft dat toch leuk om te zien!!! En het ochtendconcert is gewoon een concert van ochtendgloren tot in de avondstond: de hele dag zingen de vogels.

Vogels

Wat genieten we van al dat gezellige bezoek in de tuin.
Merels, roodborstjes, pimpelmezen, koolmezen, spreeuwen, lijsters, vinken, groene parkietjes, eksters, kauwen, musjes, duiven en nu en dan een vlaamse gaai.
Kees maakte dit weekend een paar prachtige foto’s en die ga ik lekker hier ook zetten!

Mmmm

WP_20150411_18_38_25_Pro
In de laatste zonnestraaltjes samen genieten van de kaneel cup cake die Evaline maakte, dit weekend: heel groot klein geluk!

Asperges

De twee recepten van de asperges geïnspireerd op die van mijn schoonmoeder. Bij haar heb ik voor het eerst echt gesmuld van deze groente!

asperge-1 asperge-2
Aspergesoep
Nodig:
de schillen en kontjes van de asperges, 1,5 liter water en twee groentebouillonblokjes.
Doen:
Kook de schillen een uur in het water met de bouillonblokjes.
Een uur laten staan en dan de schillen en kontjes in een zeef goed uitdrukken: komt nog veel vocht vanaf. Dit vocht terug bij de bouillon doen.
Om de soep verder af te maken voeg ik ruim 1 liter water toe, een pakje soep voor asperges en
een paar kleine brokjes van de asperges. Dit laat ik 5 minuten koken.

asperge-3 asperge-4
Asperges
Nodig:
Ongeveer 3 tot 4 per persoon heb je nodig.
Even veel plakjes ham.
Per persoon een ei.
Pakje saus voor asperges.
Doen:
Goed schillen van boven naar onder met een dunschiller.
In een ruime pan liggend in het water 5 minuten laten koken. Dan gas onder pan uit en 15 minuten laten staan. De asperges zijn nu heerlijk gaar.
Ondertussen de eieren hard koken. Met een lepel door de zeef drukken: dan krijg je dat leuke effect!
De saus kun je ook alvast klaar maken volgens de verpakking.
Als de asperges klaar zijn rol ik ze in een plakje ham. Op het bord kun je er dan naar eigen smaak saus en ei aan toe voegen.

Antibiotica

WP_20150410_08_34_06_Pro
Begin maart schreef ik: dat we er voor hebben gekozen om een antibiotica kuur te doen van 6 weken. Bij de start en twee weken later heb ik nog wel een opvlamming van de kaakholteontsteking gevoeld, maar daarna werd het rustig. Slijm bleef helder, ik heb (nog!) geen griep opgelopen en de start van het pollenseizoen heb ik ook redelijk doorstaan.
Afgelopen vrijdag had ik deze pil: laatste van 90! tabletten. Over anderhalve week terug naar de KNO arts en kijken hoe het er dan mee is: spannend!

Pepsie

pepsie-1 pepsie-2 pepsie-3
Ook afgelopen week was zij weer volop in beeld! Lekker samen in het zonnetje: die foto maakte Tim! Maar ook gewoon lekker buiten liggen en zich wassen.
In het raamkozijn zat zij al mauwend zich af te vragen waar Kees was: die moest toch echt wel volgens haar thuis komen voor het eten.

Foto challenge

Een oefening om je bewust te worden van kleine veranderingen: maak een week lang elke dag een foto op dezelfde plek en zoek – als je de zeven foto’s op een rijtje hebt – de verschillen.
Dat was een opdracht uit het Flow week schriftje. Hier het resultaat.
Gelijk een extra verandering op mijn blog: voor het eerst dat ik foto’s op deze manier plaats!