Naar familierecept van de vader (was banketbakker) van onze overbuuf (zij is 92!) heeft Evaline dit jaar oliebollen gebakken. Het besluit was pas zondagavond, dus hebben we snel op maandag alle ingrediƫnten bij elkaar gezocht.
Ik mocht de frituurpan van mijn lieve vrienden lenen. Evaline maakte prachtige oliebollen die een dikke pluim kregen van de overbuuf. Wat had zij een glinstering in haar ogen toen zij deze bollen proefde. Ze vind het zo leuk dat we haar traditie overgenomen hebben en het recept in ere blijft bestaan.
Toen bleek dat de Gluhwein niet door onze overbuurman gemaakt zou worden vanwege zijn gezondheid. Ik snelde om 17 uur op oudejaarsdag met Tim naar de winkels voor wijn, hout en bekers. Alles bij elkaar waren we in ruim een half uur klaar! Kees maakte een mooie steun waarop het rek van de bbq kon liggen waarop we de pan met wijn konden zetten. Alle buurtjes in de straat die thuis waren vonden het zo leuk en bleven lekker kletsen. Genoten van de mensen, de wijn en de oliebollen. Tim vond het vuurtje stoken natuurlijk geweldig! Beter dan vuurwerk afsteken!!!
Nieuwjaarsdag zat ik koud te worden achter dit laptop. Ik was wel een goede digitale start van het nieuwe jaar aan het maken, dan maar lekker in een dekentje gewikkeld!
Samen maakten we mijn auto schoon (van alle houtsnippers). De garage werd opgeruimd van alle stoelen en tafels van ons feestje. De frituurpan maakten we schoon, de vuurkorven werden geleegd en opgeruimd. De kerstspullen verdwenen terug in de dozen. Ik maakte mijn verhalen hier op mijn blog compleet. Een nieuwe gezellige krans aan de deur gehangen. Samen aten we daarna een heerlijke gourmetschotel van de slagerij waar Tim werkt, jammie! Een fijn begin van een spannend nieuw jaar!