Ananas/kokos trifle (2 glaasjes):
– 100 gram verse ananas
– 250 gram magere kwark
– 2 eetlepels kokosrasp
– ongeveer 10 kokosbiscuitjes of een half zakje mini’s)
– 1 eetlepel suiker (meer of minder naar smaak)
Snij de ananas in heel kleine stukjes.
Meng de kwark met de suiker en geraspte kokos.
Doe de kokoskoekjes (nizza van Verkade) in een afgesloten zakje en sla ze in brokjes met een deegrol.
Het glaasje vullen: laagje koek, laagje kwark, laagje ananas, laagje koek, laagje kwark, laagje ananas en tot slot een beetje koek en wat geraspte kokos bovenop.
Aardbeien/bastogne trifle (2 glaasjes):
– 1 doosje diepvries aardbeien
– ongeveer 8 kandijkoeken (bastogne)
– 250 gram vanillekwark
De aardbeien tijdig ontdooien (een uur van te voren) en dan prakken.
De kandijkoekenĀ in een afgesloten zakje en sla ze in brokjes met een deegrol.
Het glaasje vullen: laagje koek, laagje kwark, laagje aardbeien, laagje koek, laagje kwark, laagje aardbeien en tot slot een beetje koek bovenop.
Wil je bekijken hoe het moet? Klik dan hier voor een voorbeeld.