Voor de cupcakes:
– 130 gram zelfrijzend bakmeel
– 130 gram zachte roomboter
– 130 gram suiker (mix van kristal en riet)
– 2 eetlepels melk
– 2 eieren
– 6 stroopwafels in kleine stukjes
Oven voorverwarmen op 160 graden.
Boter met suiker mengen tot luchtige massa.
Eieren en melk erbij mixen, dan bloem erbij.
Stukjes stroopwafel erdoor heen met een spatel.
25 minuten in de oven.
Voor de karamelsaus:
– 180-200 ml slagroom (afhankelijk van hoe dik je de saus wilt maken. Hoe meer slagroom, hoe dunner de saus).
– 95 gram suiker
– 4 eetlepels water
Neem een grote pan. Doe de suiker in de pan samen met het water.
Zet het vuur half hoog. Suiker gaat smelten en water koken, niet roeren!
Als de karamel bruin gaat worden ga je roeren, als hij mooi donker is (niet te bruin: is bitter) de slagroom erbij doen, roeren en als het goed gemengd is vuur uit.
Let op: Na het koken lijkt de saus wat dun. Helemaal laten afkoelen, dan wordt de karamelsaus vanzelf iets dikker. Een nog dikkere saus? Gebruik dan minder slagroom.
Voor de karamel botercrème:
– 125 gram boter
– 180 gram poedersuiker
– 2 eetlepels karamelsaus of 2 eetlepels water
– wat kleine stroopwafeltjes (of hartjes, ruitjes, sterretjes) voor de garnering
Klop de boter luchtig. Dan de poedersuiker erbij.
Daarna karamelsaus toevoegen (dus geen water erbij).
Garnering van de cupcakes: eerst botercrème, dan de karamelsaus en daarna de kleine stroopwafels erop.
Het idee kwam hier vandaan, als je klikt op deze regel kom je er!