Bloemencorso 2006

DSC01921 (Medium)1.JPGWat was het KOUD bibber bibber, en ik bibber bibber bibber, buiten is het koud.

Maar dan nu toch echt alles over de bloemencorso!

Wat was het mooi. Dit jaar waren er heel veel, maar ook heel mooie bloemen gebruikt. Goede kleurencombinaties, veel mooie combinaties van verschillende bloemensoorten. Echt de moeite waard. Door het minder stralend zonnetje zijn de foto’s ook erg mooi geworden: goed licht voor de foto’s.

We zijn vanmorgen niet naar de zwemles van Tim gegaan, maar naar Voorhout. Bij Frans en Nel waren ook nog tante Henny en oom Louis. Met elkaar hebben we in het dorp naar de corso gekeken. In Voorhout is het niet al te druk om te gaan kijken. Hier in Lisse staan de bussen rijen dik achter elkaar om maar een glimp op te vangen van al dat moois. Wij hadden niet echt zin om ons daar tussen te proppen. Nee, wij hebben liever de ruimte om ons heen, en die kregen we in Voorhout.

Kindercorso is hier in Lisse niet zo uitgebreid: vanaf groep 4 wordt in iedere klas twee kinderen geloot die mee mogen doen. In Voorhout is dat wel anders: daar mogen gewoon alle kinderen mee doen en ze mogen de bloemen er voor gratis ophalen bij de gemeente. LEUK: het was dan ook weer een lange stoet van kinderen die voor de corso uit reden.

Tijdens de corso was er natuurlijk ook regelmatig een muziekband tussendoor. Evaline vond het prachtig maar wel een beetje hard: “mama, ik kan mijn stem niet meer horen” schreeuwde ze zo hard ze kon er boven uit. Hahaha. Tim vond de wagens met de space-shuttle en die met de trein toch wel het allermooiste. “En mama, zitten er nou in iedere wagen mensen die sturen?” “Ja, Tim” “maar dat past toch helemaal niet???, nou die groten wagens reden vast gewoon zomaar mee” Ach ja. zeg dan nog maar dat het niet zo is!!!

Ow enne het thema was meesterwerken. zo kwamen Nijtnje, Jip en Janneke, Mozart en Vivaldi voorbij gereden. Klik hier als je alle foto’s wilt bekijken!