Witlof oven schotel


Nodig voor 4 personen:
6 stronken witlof
800 gram kruimige aardappelen
200 ml melk
2 eetlepels mosterd
200 gram ham (vleeswaren)
150 gram geraspte kaas
klontje boter

Oven voorverwarmen op 200 graden.

Maak de witlof schoon en snij in kleine stukjes. Laat 15 minuten koken.
Als de witlof gaar is, goed afgieten en uit laten lekken.
Ham klein snijden en er door heen roeren.
50 gram geraspte kaas ook er door heen roeren.

Maak de aardappelen schoon. Laat in 18 minuten gaar koken.
Als de aardappelen gaar zijn: stampen en mengen met melk en mosterd.

Oven schaal invetten met een klontje boter.
Aardappelstamp verdelen over de bodem.
Daarop 50 gram geraspte kaas verdelen.
Het witlof (met ham en kaas) mengsel daar over heen verdelen.
Laatste 50 gram geraspte kaas er boven op strooien.

Zet de schotel 20 minuten in de oven en smullen maar!