Brabantse kerstviering

  
8.00 uur op school verzamelen.
8.15 uur lampionoptocht. De lampion van de week zelf in de klas geknutseld. Onderweg groepjes kinderen verkleed als herders en engelen die prachtige liedjes zongen. Zelfs een vuurtje brandde onderweg om je lekker aan op te warmen. Dat was wel nodig: het was flink koud. Ik liep mee met groep 4.
9.30 uur start knutselcircuit. Ongeveer 20 minuten de tijd om een engel, kerstster of kerststukje te maken. Ik hielp bij groep 7, 7/8 en 8. Maakte met alle kids een prachtige engel.
11.00 uur start van een kerstfilm voor degene die wilde kijken. Je mocht ook op de computer of kleuren.
12.00 uur mochten de kids lekker buiten spelen en zo konden wij met zn allen de kerstlunch voorbereiden. Voor groep 4 hadden we mini-pizza’s gemaakt die allemaal op waren! Voor de bovenbouw was er italiaansbrood met kaas, door Tim gemaakt (en ik bakte dat brood thuis lekker vers). Veel ouders/kinderen hadden wat lekkers gemaakt.
13.30 was ieder moe maar voldaan van een heerlijke ochtend klaar om de vakantie te beginnen.
15.30 gingen wij pas met zijn drietjes terug naar huis: met de meiden van de  activiteitencommissie, de kerstspullen op school nog allemaal opgeruimd: zo kan school het nieuwe jaar netjes en opgeruimd starten!
Het was een fijne dag voor de kinderen die enorm hebben genoten 🙂