Natuurmuseum

  
  
  
Vandaag waren we in Tilburg.
In Natuurmuseum Brabant is wel heel veel te ontdekken.
De kinderen deden een speurtocht en keken onderweg hun ogen uit. Heel veel vertelt, heel veel te doen, zelf voelen-horen-ruiken-kijken. Alles was op een heel spannende en uitdagende manier tentoon gesteld.
Ze trokken gekke poten aan, keken achter deurtjes, losten vragen op. Was het antwoord goed, ging er een lichtje branden, geluid klinken of er was zelfs applaus.
Bij de OO-zone konden ze op de computer dingen ontdekken en deze in een werkdoos terug vinden. Met een onderzoekerspas mocht je op pad om de goede la te openen. De informatie in de doos kon je “zelf doen”. Bijvoorbeeld met instrumentjes de geluiden van verschillende vogels maken. De vogels zag je dan op de computer, met info over de vogel erbij.
Een andere doos was met schilderen. Het werk van Cobra  en Corneille bijvoorbeeld. De merel was nagetekend en je mocht op de computer dan 5 verschillen van de echte merel en de geschilderde merel benoemen.

Dan mocht je daarna een dier kiezen uit de vitrine en deze zelf natekeken. Tim had een wasbeer, Evaline een vogelbekdier.
Om 2 uur waren ze een uurtje zoet: een braakbal van de kerkuil werd uitgepluist: bij Tim zaten er wel 3 muizen in, bij Evaline wel 2! Hiervoor hadden we ons gisteren al opgegeven.
Ongelooflijk leuk, boeiend en leerzaam. Wauw, wat een heerlijke dag was dit.