Eierkoeken


Vandaag maakte Tim eierkoeken met speculaaskruiden: jammie!

•2 eieren
•100 g suiker
•1 zakje vanillesuiker
•100 g bloem
•2 tl bakpoeder (6 gram)
•1 mespunt zout en 1 eetlepel speculaaskruiden
•1 eetlepel citroensap

Deel 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Klop ondertussen de eieren met de suiker en de vanillesuiker luchtig tot een stevig schuim ontstaat, voeg de citroensap toe. Meng in een kom de bloem, het bakpoeder, het zout en de speculaaskruiden en spatel dit luchtig door het eimengsel.

Deel 2 Bekleed de bakplaat met het bakpapier. Verdeel het beslag met een sauslepel in ca. 10 cirkels over de bakplaat. Let erop dat de cirkels niet te dicht tegen elkaar aan liggen. Bak de eierkoeken in ca. 15 minuten gaar.

Overigens, ze zijn zonder de speculaaskruiden ook heel erg lekker.